I en af de mere overraskende meddelelser på CES i denne uge annoncerede Roku, at de vil begynde at lave sine egne smart-tv’er.
Roku har ikke gået i detaljer om fjernsynene, men de vil variere i størrelse fra 24 til 75 tommer, med priser fra $119 til $999. Virksomheden planlægger at lancere sine første sæt til foråret.
Flytningen kan virke som en hovedskraber i betragtning af Rokus succes med at licensere sin smart-tv-software til tredjeparts tv-byggere. Ved at læne sig op af folk som TCL, Hisense og Sharp er Roku blevet det bedst sælgende tv-operativsystem i USA. Når man tænker igennem det, har Roku dog stadig masser af gode grunde til at komme ind i selve tv-branchen.
Et enkelt valg for tv-købere
At købe et tv kan være en udmattende proces. Store mærker som Samsung og Sony tilbyder op mod et dusin modeller for hver skærmstørrelse, og at skelne mellem dem kræver, at du forstår en ordliste over komplekse tekniske jargon.
Roku vil derimod kun tilbyde to modeller for hver skærmstørrelse: “Vælg” vil være budgetmuligheden, mens “Plus” vil tilbyde mere avancerede funktioner – inklusive Rokus bedste fjernbetjening.
Selvom denne tilgang vil være en ikke-starter, hvis du søger en bestemt paneltype (såsom QD-OLED) eller meget specifikke funktioner, er Roku i en god position til at tilbyde et enklere valg. Formentlig ved virksomheden, hvilke slags eksisterende Roku-tv’er der er mest populære, og det skræddersyer sit sortiment til at opfylde disse almindelige behov.
Mere meningsfulde produkter
Mens nogle billigere Roku-tv’er ikke understøtter stemmestyring, rapporterer Engadget, at Roku vilje inkludere stemmefjernbetjeninger med alle dens fjernsyn. Tilsyneladende føler virksomheden, at stemmestyring er en vigtig nok funktion til at inkludere uanset omkostningerne. (Nogen fortæller det til den, der har ansvaret for Roku Express.)
Når man ser fremad, kan man forestille sig, at Roku bruger sine egne tv’er til at understrege andre nye funktioner, som ligner hvordan Amazon inkluderer håndfri stemmestyring og en omgivende fotorammetilstand i sine Omni-tv’er. Rokus meddelelse siger, at den vil bruge sin egen tv-linje til at “aktivere fremtidige smarte tv-innovationer”, så det kan i sidste ende finde på nye funktioner, som andre tv’er ikke tilbyder.
Jævnere støtte
I årenes løb har jeg modtaget adskillige klager fra læsere over Roku TV’er fra TCL og andre producenter. 2021’s Roku OS 10.5-opdatering var særligt problematisk, da den forårsagede problemer med kanalindlæsning og problemer med at slå bevægelsesudjævning fra. Jeg har også hørt fra brugere, der ikke længere kan få Dolby Atmos-understøttelse på TCL-tv’er, og nogle, der har mistet adgangen til Expert Picture Settings i Rokus mobilapp.
Der sker fejl, og Roku er ikke alene om at håndtere dem, men ved at lave sine egne tv’er kan Roku have lettere ved at løse problemer, når de opstår. Brugere behøver i mellemtiden ikke at bekymre sig om, at tv-producenten og Roku sender pengene frem og tilbage. Hvis noget går galt med et Roku-lavet tv, ved du præcis, hvem du skal give skylden.
Bedre bundling
Ud over sine smarte tv’er og streaming-afspillere forsøger Roku at opbygge et bredere økosystem med soundbars, højttalere og endda smarte hjemmeenheder. I betragtning af at Roku allerede sælger soundbar-, subwoofer- og surround-sound-bundter, virker det som det næste logiske skridt at smide et tv ind. Den slags bundling vil næppe ske med andre tv-producenter, hvoraf mange har deres egne soundbars til at handle i stedet for.
Profit beskyttelse
Ifølge en rapport i slutningen af 2021 fra The Information, bliver andre virksomheder mere seriøse med at stjæle tv-markedsandele fra Roku. Google, for eksempel, skulle efter sigende betale tv-producenter op til $15 pr. enhed for at inkludere sin Google TV-software, mens Roku kun betalte op til $8 pr. enhed. (Hvis det ikke er indlysende, er de villige til at betale, fordi de kan tjene flere penge på målrettede annoncer og abonnementer i det lange løb.)
For Roku kan det at lave sine egne tv’er være en sikring mod stigende omkostninger til at licensere sin software til andre virksomheder. Hvis dets egne tv viser sig at være succesfulde, kan besparelserne virkelig stige.
Nu for at se, om Google og Apple følger trop.
Tilmeld dig Jareds Cord Cutter Weekly nyhedsbrev for mere indsigt fra streaming-tv-verdenen.